Hondures

Zelaya arriba en secret a Hondures i es refugia a l'ambaixada del Brasil

El deposat president hondureny Manuel Zelaya ha tornat d'amagat a Tegucigalpa després d'haver-ne fugit fa gairebé tres mesos. Així ho ha assegurat ell mateix en una entrevista telefònica, i més tard el president veneçolà, Hugo Chávez. El darrer a confirmar-ho ha estat el secretari general de l'Organització dels Estats Americans, Miguel Insulza, que ha fet una crida a la tranquil·litat davant l'arribada de Zelaya. L'expresident afirma que hi ha tornat per buscar el "diàleg" que permeti superar la crisi política que viu el país.

Actualitzat
Mentre que el govern "de facto", amb Roberto Micheletti al capdavant, ha negat taxativament durant hores que Zelaya hagués entrat al país assegurant que es trobava a la suite d'un hotel de Nicaragua, l'OEA i els Estats Units han assegurat que es trobava a la capital hondurenya.

Micheletti i la resta d'hondurenys han pogut comprovar finalment que el president deposat es trobava al país, quan Zelaya ha tret el cap per una finestra de l'ambaixada del Brasil a Tegucigalpa i ha saludat els milers de seguidors que s'hi han mobilitzat.

Mentre la policia es desplega per la ciutat davant de possibles aldarulls, Zelaya ha fet una crida a la tranquil·litat i ha demanat als militars que no responguin amb violència contra la població que es manifesta a favor seu.

Anar al contingut