Las Manos

Zelaya acampa a la frontera amb Hondures per pressionar el govern colpista

El deposat president d'Hondures s'ha instal·lat a la zona fronterera entre Nicaragua i el seu país, on ha convocat els seus seguidors. L'estratègia de Zelaya és muntar un campament i pressionar el govern colpista de Micheletti. En les últimes hores, la situació a Hondures s'ha complicat encara més arran de la mort d'un suposat seguidor de Zelaya. La víctima era un jove que havia estat detingut per la policia i que han trobat mort amb aparents signes de tortura a prop de la frontera. No obstant això, la policia hondurenya assegura que no té constància del crim. El govern colpista adverteix Zelaya que si travessa la frontera el detindrà. Mentrestant, una delegació de polítics americans es reuneix per primer cop amb representants del govern de Micheletti.

Actualitzat
Manuel Zelaya ha anunciat que muntarà un campament amb els seus partidaris al costat de la frontera, en territori de Nicaragua. El president destituït ha fet una crida per ràdio als seus simpatitzants perquè s'acostin a la zona fronterera i ja hi han arribat centenars de simpatitzants, malgrat els controls i les dificultats que troben per acostar-s'hi. 

Amb aquesta estratègia, el president deposat vol pressionar el president "de facto" i recuperar el govern del país. Però l'executiu de Micheletti vigila els esdeveniments amb un fort desplegament a la frontera. El president "de facto" ha tornat a advertir Zelaya que si travessa la frontera el detindran.

Trobat mort un seguidor de Zelaya

La tensió al país ha augmentat en les darreres hores amb l'aparició del cadàver d'un seguidor de Zelaya al costat del control militar d'El Paraíso. La gent que hi està concentrada des de divendres assegura que van veure com la policia el detenia a primera hora de la tarda per cremar pneumàtics, però les forces de l'ordre asseguren que no en tenen constància.

Mentrestant, una missió de congressistes republicans dels Estats Units s'han reunit amb el president colpista a la capital d'Hondures, Tegucigalpa. Volen elaborar un informe sobre la situació del país i els fets que van desembocar en el cop d'estat del 28 de juny. Aquesta és la primera visita oficial de representants polítics de l'estranger que es reuneixen amb Micheletti.

L'estratègia de Zelaya de muntar un campament a la zona fronterera arriba només un dia després que el president deposat va  trepitjar sòl hondureny per una estona, protegit per seguidors i periodistes, en un gest simbòlic. Zelaya es va acabar fent enrere i ara intentarà provar una nova incursió.
Anar al contingut