Barcelona

Zaragoza nega que els drets històrics justifiquin el concert econòmic

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, no considera que els arguments històrics justifiquin el concert econòmic per a Catalunya, com planteja el govern de Convergència i Unió. Zaragoza ha justificat a "El matí de Catalunya Ràdio" la seva posició argumentant:"No sé si és constitucional o no, però el consell consultiu va dir que no es podien utilitzar els drets històrics per al tema del finançament." Zaragoza també ha assegurat que el PSC no vol privilegis, sinó un sistema de finançament sostenible.

Actualitzat
José Zaragoza no considera que els arguments històrics justifiquin un nou pacte fiscal per  a Catalunya. Zaragoza ho ha justificat al·legant: "No sé si és constitucional o no, però el consell consultiu va dir que no es podien utilitzar els drets històrics per al tema del finançament."

El secretari d'organització dels socialistes, a més, ha assegurat que el PSC no és partidari de privilegis com el concert econòmic, sinó d'un model de finançament sostenible i equilibrat. Així doncs, el numero 3 dels socialistes ha manifestat: "Nosaltres no volem privilegis". I és que, segons ha assegurat: "Aquí sembla que les coses es puguin fer simplement perquè un vol".

D'altra banda, ha negat que el dirigent de GISA de Girona detingut per presumptes irregularitats, Jordi Vergé, fos un càrrec de confiança de l'anterior conseller Joaquim Nadal.

Zaragoza, que es farà càrrec de coordinar la campanya socialista de les municipals, reconeix que perdre l'alcaldia de Barcelona seria un fracàs electoral. De totes maneres, també ha recordat que la tendència de les enquestes és retallar distàncies amb CiU.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut