Zaragoza malinterpreta un tuit de Torra i l'acusa de xenòfob

RedaccióActualitzat

El mariscal Pétain o Màrius Torres: l'atribució errònia d'una cita de Quim Torra obliga el diputat del PSC al Congrés José Zaragoza a disculpar-se.

Torra anava a l'Aplec del Caragol de Lleida i ha fet aquest tuit: "Arribant a Lleida, allà on la terra no sabrà mai mentir."


Zaragoza ha contestat unes hores més tard, també a través de Twitter. Tractava Torra de "xenòfob" perquè atribuïa la frase al mariscal Pétain, president de la França col·laboracionista de Vichy.

Per demostrar-ho, hi ha posat una captura d'una pàgina del diari francès "Libération" amb una cita semblant de Pétain: "Je hais ces mensonges qui vous ont fait tant de mal. La terre, elle, ne ment pas." ("Odio aquestes mentides que us han fet tant de mal. La terra, ella, no menteix.").

 


Torra l'ha fet adonar de l'error. Era una frase d'un poema de Màrius Torres, "La ciutat llunyana".

 

Zaragoza ha reconegut l'error i li ha demanat disculpes:

 

 

El president de la Generalitat ha acceptat les disculpes:

 

 

Nascut a Lleida el 1910, Màrius Torres és un dels mites de la poesia catalana del segle XX. Per un conjunt de factors: el principal, la seva poesia, continguda i sensible, on la mort és molt present. També la seva malaltia, l'internament al sanatori antituberculós de Puig d'Olena i la seva mort prematura als 32 anys.

ARXIVAT A:
Quim Torra
Anar al contingut