Madrid

Zaplana diu a Blanco que el PP no cedirà cap lloc a la mesa del Congrés

El número dos del PSOE, José Blanco, ha acabat la ronda de contactes amb els representants de totes les forces parlamentàries per tancar la composició de les meses del Congrés i del Senat. Ho ha fet amb la reunió que ha mantingut amb el portaveu parlamentari del PP, Eduardo Zaplana, qui ja li ha avançat que el PP no cedirà cap dels seus quatre llocs a la mesa de la cambra baixa per donar entrada a les minories, com pretenien els socialistes. Zaplana, però, no ha aclarit si els populars donaran suport a la candidatura de José Bono com a president del Congrés.

Actualitzat

Blanco ha tancat la ronda d'entrevistes amb les forces parlamentàries amb una reunió amb el representant del PP, a qui ha intentat convèncer perquè els populars cedeixin un dels seus llocs a la mesa de la cambra baixa per donar entrada a les minories. El PSOE, que està disposat a cedir als nacionalistes un dels seus cinc llocs a la mesa, ha demanat al PP que sigui "corresponsable amb aquesta posició" i contribueixi a la composició "d'òrgans més plurals i representatius".

El PP, però, ha deixat clar que no pensa cedir cap dels seus quatre llocs a les meses perquè vol exercir "amb la major efectivitat possible" la seva labor d'oposició. El mateix Zaplana ja havia advertit als socialistes abans de la trobada que són ells els que han de fer un "esforç" a l'hora de buscar pactes amb els grups minoritaris per "tenir la major tranquil·litat possible" en aquesta nova legislatura. "El PSOE ha de cedir i aconseguir acords perquè té l'obligació de governar", va afirmar el portaveu popular, qui considera que els socialistes són els que haurien de cedir dos dels seus cinc llocs a la mesa.

La trobada s'ha centrat en la composició dels òrgans de govern del Congrés i del Senat i no tant en la candidatura de José Bono com a president del Congrés dels Diputats. En qualsevol cas, el PP no ha aclarit si, finalment, li donarà suport.

Precisament, pel que fa a la candidatura de Bono, Blanco sí que ha demanat suport a la resta de forces parlamentàries en la seva ronda de negociacions. ERC i ICV ho han rebutjat; CiU també ho ha rebutjat "en principi" i el PNB i IU no descarten votar-lo si el PSOE facilita una composició plural de la mesa.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut