Madrid

Zaplana creu que la dimissió de Sebastián demostra que el PSOE està en crisi

El portaveu del PSOE al Congrés, Eduardo Zaplana, ha assegurat que la dimissió del candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid a les passades eleccions municipals demostra que el PSOE està en crisi. Zaplana, però, ha tingut paraules de reconeixement per la trajectòria de Sebastián. El líder popular ha afegit que Sebastián ha fet bé de presentar la seva renúncia a ser regidor, però que això reflecteix una crisi interna que té difícil solució a curt termini. Per Zaplana, "això deixa ferides molt profundes i de molt difícil solució".

Actualitzat
Zaplana ha afirmat en declaracions en els passadissos de la cambra baixa que la renúncia de Sebastián era esperada i que el candidat del PSOE a l’alcaldia de Madrid “no ha tingut altre remei”, després que el seu propi partit l’hagi “tirat als lleons”.

Zaplana ha subratllat que, encara que com a cap de llista “és sense dubte responsable” del mal resultat, Sebastián va ser l’únic que va fer un pas endavant per encapçalar la llista del PSOE a la capital, mentre que d’altres “es van negar a donar la cara”. Amb aquestes paraules ha al·ludit l’exministre José Bono, que va rebutjar l’oferiment públicament, o la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, que en el seu moment també va sonar com a possible cap de llista.

Zaplana ha aprofitat la renúncia de Sebastián per carregar contra el PSOE, i ha declarat que està “malament” que una organització “es porti així amb la seva gent”.

El portaveu del PP al Congrés ha continuat: “Té molt males conseqüències” que ningú no vulgui “donar la cara i assumir reptes electorals” i que “tothom s’amagui” i vulgui “ser ministre” o disfrutar d'altres “càrrecs que no tenen perill electoral”.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut