Bucarest

Zapatero treu importància a ser investit en la segona volta

José Luis Rodríguez Zapatero treu importància al fet de ser investit com a president del govern espanyol a la primera o a la segona volta i apunta que ja té bastant embastada la composició i l'estructura del seu futur govern. Zapatero, que ha fet aquestes valoracions en una roda de premsa a Bucarest, on s'està celebrant la cimera de l'OTAN, també ha aprofitat per fer un toc d'atenció al PNB.

Actualitzat

El PSOE té coll avall que José Luis Rodríguez Zapatero necessitarà una segona volta per ser investit i que probablement ho faci únicament amb els vots dels socialistes. El mateix José Luis Rodríguez Zapatero ha tret importància a ser investit en primera o en segona volta i ha assegurat que el que és veritablement important és la fidelitat als principis i al programa socialista, així com la capacitat de diàleg, que es mantindrà calguin les votacions que calguin.

"El meu desig és sortir elegit en la investidura i tindré amb seguretat el suport del grup socialista, un ampli suport, el suport de més d'onze milions de ciutadans", ha reiterat. I en aquest context ha respost els comentaris que s'han pogut sentir en els últims dies després que l'exministre José Bono també va necessitar una segona volta per ser escollit president del Congrés, i que auguraven una legislatura difícil. Al seu parer, no s'han de fer judicis "a priori" perquè, ha dit, si es pren d'exemple la legislatura anterior, caracteritzada per la tensió tot i que Manuel Marín va obtenir una àmplia majoria absoluta a la primera, potser ara passa tot el contrari.

Zapatero ha volgut deixar clar que passi el que passi, la legislatura començarà i el govern funcionarà exactament igual. En aquest sentit, sembla que el president espanyol en funcions ja té molt avançada la nova estructura de l'executiu. Entre d'altres coses, ha dit que ja té "força pensat i decidit" qui estarà al capdavant del Ministeri de Defensa, càrrec que queda lliure després que José Antonio Alonso ha acceptat convertir-se en portaveu dels socialistes al Congrés. Zapatero ha explicat que hi haurà una sèrie de canvis d'estructura que respondran als objectius polítics prioritaris en la legislatura.

Per acabar, el president espanyol també s'ha referit al PNB, per assegurar que ha fet un pas positiu amb el seu últim comunicat d'advertència a ANV. Tot i això, Zapatero creu que no n'hi ha prou perquè és necessari treure aquesta formació de l'alcaldia d'Arrassate.

Anar al contingut