Madrid

Zapatero té "claríssim" que Catalunya no serà independent i reclama reformar la Constitució

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero sosté que "ningú pot fer una cosa per a la qual no té competències", però demana que s'obri un diàleg per reformar la Constitució i un "procés de retrobament" a partir de la "redistribució de competències, de la identitat i de la singularitat de comunitats" com la catalana.

RedaccióActualitzat
L'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero ha sostingut que no hi haurà una secessió de Catalunya i ha reclamat obrir un diàleg per reformar la Constitució donant pas a un "procés de retrobament" a partir de la "redistribució de competències, de la identitat i singularitat de comunitats" com la catalana."Ningú pot fer una cosa per a la qual no té competències", ha dit sobre un eventual referèndum d'independència de Catalunya, i hi ha afegit: "Veurem si mereixerà una reacció jurídica o només política. El que no pot ser no passarà, que és una secessió. Ho tinc claríssim".

En una entrevista a La Sexta, Zapatero s'ha mostrat partidari de canviar la Carta Magna per "fer una reforma en la redistribució de les competències, de la identitat i singularitat de comunitats com Catalunya" ja que, segons ell, "és el terreny en el qual podem tornar-nos a entendre". Zapatero no ha volgut aprofundir en altres qüestions d'actualitat perquè no vol "participar en la polèmica pública ni contribuir a un factor que pugui ser negatiu per a l'economia espanyola".

Respecte a la crisi econòmica, per Zapatero el repte és aconseguir una economia "que sigui prou competitiva i alhora garantir que no hi hagi un deteriorament de les condicions laborals", i ha insistit que només hi ha un camí, que és el de "recuperar els grans consensos socials entre empresaris, treballadors i govern".

En relació amb les primàries del PSOE, Zapatero no s'ha volgut pronunciar sobre si l'actual líder, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'hi hauria de presentar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut