Madrid

Zapatero s'entrevistarà avui amb Ibarretxe per acordar el "full de ruta" del procés de pau

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, tractarà avui amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe, el "full de ruta" del procés obert després de l'anunci d'alto al foc d'ETA. El cap de l'executiu també anunciarà al president del PNB la seva intenció de reunir el Pacte Antiterrorista, que no es convoca "contra ningú", abans d'anar al Congrés per iniciar un eventual procés de diàleg amb la banda terrorista, segons han dit fonts de la Moncloa. Zapatero espera poder anar al parlament a finals de maig o principis de juny.

Actualitzat
El govern assegura que en la reunió del Pacte el PP hi té un paper "fonamental". Però subratlla, igualment, la importància del govern basc i del PNB en aquest procés i incideix en la seva aposta de promoure l'acord i el diàleg amb totes les forces polítiques.

D'aquesta manera, un dels objectius de Zapatero de cara a l'entrevista d'avui, que se celebrarà tres quarts d'hora més tard del previst per la convocatòria extraordinària d'un Consell de Ministres per tractar el "cas Marbella", és justament reforçar la unitat dels demòcrates. De fet, després de la reunió del PSOE que s'ha fet aquest dilluns, el secretari d'Organització, José Blanco, ha enfatitzat que l'executiu basc i el PNB tenen "molt a aportar" en el "procés i temps d'esperança" que ha començat amb l'alto al foc.

A més, des del govern s'insisteix en que mostra de la diferència del govern amb el lehendakari és el fet que Ibarretxe sigui el segon dels dirigents polítics que va a la Moncloa, just després que Rajoy. El dia que la banda va comunicar l'alto al foc Zapatero ja va parlar amb els dos dirigents per telèfon.

La d'avui serà la cinquena reunió del cap de l'executiu amb Ibarretxe. Després de reunir-se amb el lehendakari, Zapatero rebrà aquest dimecres el portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran Lleida; i dijous, el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut