Madrid

Zapatero s'atribueix el mèrit per l'adjudicació del Q3 i retreu a Rajoy que no l'hi reconegui

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat satisfet per la decisió del grup automobilístic Volkswagen d'adjudicar la fabricació del nou model d'Audi, el Q3, a la planta que Seat té a Martorell, i ha afegit que això assegura 7.500 llocs de treball directes i indirectes. De fet, el president espanyol, que ha afirmat que l'adjudicació s'ha aconseguit gràcies a les ajudes posades en marxa pel seu executiu, ha donat per feta l'adjudicació al Congrés dels Diputats, abans que arribés la confirmació oficial del grup automobilístic.

Actualitzat
Zapatero ha aprofitat la seva compareixença al Congrés dels Diputats per explicar la remodelació del seu executiu per parlar de l'adjudicació del Q3 a Martorell, un anunci molt esperat i pel qual Zapatero s'ha mostrat molt satisfet. El nou Q3, la producció del qual començarà el 2011, suposa, segons ha afirmat el president espanyol, que 7.500 llocs de treball, tant directes com indirectes, estan assegurats.

El cap de l'executiu ha destacat durant la seva intervenció les mesures preses pel govern espanyol per fer front a la crisi que viu el sector de l'automòbil, i ha parlat dels "efectes beneficiosos" d'aquestes mesures sobre l'ocupació. "Aquest és el cas de la decisió d'Audi de fabricar el model de gamma alta, el Q3, a Barcelona", ha afirmat el president espanyol.

Retrets a Rajoy perquè no se n'alegra

El president espanyol també ha retret a l'oposició que no hagin reconegut que l'arribada d'aquest cotxe a la planta de Martorell s'ha aconseguit gràcies als esforços de l'executiu central i a les ajudes que ha posat sobre la taula. El president espanyol ha parlat de "silenci clamorós i lamentable" d'alguns portaveus respecte a aquesta notícia.

"Comprovo que hi ha algun grup al qual li molesten les bones notícies per als treballadors i la indústria d'aquest país", ha etzibat Zapatero a Rajoy. Pel president espanyol, el líder del PP ha perdut l'oportunitat de "demostrar un mínim de sentit de l'interès general i de reconeixement a les coses que surten bé".

Zapatero també ha lamentat que el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, tampoc s'hagi referit a aquest anunci, tot i que ha assenyalat que pot haver estat un "simple oblit".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut