Madrid

Zapatero respon a la petició de dimissions de Rajoy recomanant-li canvis a la seva formació

José Luis Rodríguez Zapatero ha etzibat a Mariano Rajoy que mentre no solucioni els problemes interns del Partit Popular per l'escàndol de la corrupció i dels espies, no té credibilitat per demanar canvis al govern. Ha estat en la primera sessió de control al Congrés d'aquest any 2009, una sessió que arriba l'endemà de la compareixença del president espanyol per donar explicacions sobre les dades de l'atur.

Actualitzat
El combat dialèctic entre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, al voltant de l'augment espectacular de l'atur d'aquests últims mesos ha tingut un segon "round" l'endemà de la primera picabaralla al Congrés. Aquest matí, en aquest mateix escenari, Zapatero li ha assegurat a Rajoy que l'Estat té el millor sistema de protecció dels aturats d'Europa, i Rajoy, per la seva banda, li ha retret que a Espanya el diagnòstic és molt pitjor que a la resta de la Unió.

"Canviï el diagnòstic, prengui altres mesures i canviï el seu seu equip econòmic, perquè així no anem enlloc", li ha exigit el líder del PP al president espanyol. Rajoy ha afegit que "està fent moltíssim mal a les famílies espanyoles, a les petites i mitjanes empreses, i als treballadors autònoms".

La rèplica del president espanyol ha estat clara; després de recordar que "tenim la taxa de protecció a la desocupació més alta de tota la democràcia", li ha recomanat: "No parli dels canvis que necessitem. Pensi-s'ho més bé; l'important són els canvis que vostès necessiten", en referència clara a la suposada trama de corrupció que el jutge Garzón està investigant i que esquitxa diversos càrrecs del PP i l'escàndol dels espies a la Comunitat de Madrid.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut