Madrid

Zapatero reivindica el diàleg per la pau a Euskadi, però sempre dins de la legalitat

José Luis Rodríguez Zapatero ha reivindicat durant el comitè federal del PSOE el diàleg com a eina per aconseguir la pacificació d'Euskadi. Amb tot, el president espanyol ha deixat clar que qualsevol iniciativa que es prengui en aquest sentit s'ha d'impulsar "sempre des de la força de la legalitat". Zapatero ha intervingut en el comitè federal, l'òrgan principal del PSOE fora dels congressos, que ha d'aprovar una resolució sobre el procés de pau. El document alerta que hi ha "greus atacs a la millor oportunitat que ha tingut Espanya de posar fi al terrorisme". Els membres del comitè també han carregat contra l'ús "partidista, escandalós i indecent" que el PP fa del terrorisme.

Actualitzat

Zapatero ha afirmat que el PSOE "aborda amb determinació, responsabilitat i rigor l'oportunitat de posar fi a dècades de violència terrorista al nostre país, mitjançant el diàleg, sí, però sempre des de la força de la legalitat i el respecte i la màxima consideració a les víctimes".

La resolució del procés de pau que debat el PSOE recorda que l'absència de violència és una condició "imprescindible per donar pas a la política" i demana als socialistes "fermesa" davant els "atacs" del PP. El text, però, també aposta per continuar buscant la col·laboració dels populars i aconseguir que facin una oposició "responsable, útil i serena".

Malgrat aquesta mà estesa, fonts pròximes al PSOE han explicat que diversos membres del comitè federal han criticat l'actitud del PP i l'han acusat de fer un ús "partidista, escandalós i indecent" del terrorisme.

Intervenció de Patxi López

De la seva banda, el secretari general del PSE, Patxi López, ha afirmat que "l'únic obstacle en el procés de pau el representen aquells que no assumeixen les regles del joc democràtic". López també ha demanat fermesa perquè "la pau no vindrà de la territorialitat ni de l'autodeterminació", en una referència directa a l'última aparició pública d'Arnaldo Otegi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut