Zapatero, al Paraguai en la cimera iberoamericana (Foto: EFE)
Zapatero, al Paraguai en la cimera iberoamericana (Foto: EFE)
Asunción

Zapatero reconeix la seva responsabilitat en les dades de l'atur a Espanya

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, reconeix la seva responsabilitat en les dades de l'atur a Espanya, que ha definit com a molt dolentes. Zapatero manté que no hi haurà sortida de la crisi sense estabilitat a la zona euro i vincula la recuperació econòmica a les properes reunions internacionals. Ha fet aquestes declaracions en la cimera iberoamericana que s'ha celebrat al Paraguai.

RedaccióActualitzat
Zapatero diu que la crisi internacional ha tingut un efecte "extraordinàriament negatiu" en les dades d'aturats, que actualment se situen en 742.000 persones a Catalunya i prop de cinc milions a l'Estat. Per això reclama plans urgents per incentivar l'economia mundial. Zapatero ha demanat als països del G-20 que "estiguin a l'altura" a la pròxima cimera de Canes.

El cap de l'executiu espanyol assegura que és conscient de l'angoixa que viuen les persones que no tenen feina i la seva família. Tot i això, el president del govern assegura que ara és el moment de mirar al futur perquè les coses acabaran sortint bé.

Recuperar la convivència

José Luis Rodríguez Zapatero també s'ha referit a la renúncia d'ETA a les armes. Assegura que ha arribat el moment de recuperar la convivència que s'havia perdut a Euskadi. Manté que la banda terrorista ETA és un horror que no tornarà.

El president del govern està convençut que el procés de pau no té marxa enrere i assegura que la història posarà els terroristes al seu lloc.

Cimera amb plantada

El president espanyol ha fet aquestes declaracions des de la capital del Paraguai, on ha participat en una cimera iberoamericana marcada per les absències i la crisi econòmica internacional. El president de l'Equador, Rafael Correa, ha plantat la vicepresidenta per l'Amèrica Llatina del Banc Mundial i ha acusat l'organisme de saquejar el seu poble.
Anar al contingut