Madrid

Zapatero reconeix diferències amb els EUA respecte a Cuba dos dies abans de la primera visita de Rice a Espanya

José Luis Rodríguez Zapatero ja ha respost a les crítiques de la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, que aquest matí qüestionava que el ministre espanyol d'Afers Estrangers no s'hagués reunit amb la dissidència cubana en el seu viatge recent a l'illa. Zapatero ha reconegut que els Estats Units i l'estat espanyol tenen enfocaments diferents sobre les relacions amb Cuba. Tot plegat a dos dies de la primera visita oficial de Rice a Espanya.

Actualitzat
Rice ha escalfat la visita que farà divendres a Madrid, la primera d'un màxim representant de l'administració Bush des que Rodríguez Zapatero va arribar al poder. Rice ha criticat la política exterior espanyola i, en concret, les seves relacions amb la dictadura cubana. "Espanya -ha dit- va saber sortir d'un règim autoritari, i els cubans es mereixen el mateix."

La secretària d'Estat deixa clar d'alguna manera que el seu viatge a Madrid no serà protocol·lari. Hi ha moltes bretxes entre la Casa Blanca i La Moncloa: la retirada militar de l'Iraq, les relacions amb Veneçuela... El mateix Zapatero ho ha reconegut.

La polèmica actual ve de la recent visita a Cuba del ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos. Va ser el mes passat i allà es va entrevistar amb el president en funcions, Raúl Castro, i no es va reunir amb representants de la dissidència. El viatge no va agradar tampoc als socis europeus, però Espanya considera prioritària la defensa de les inversions a l'illa caribenya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut