Cadis

Zapatero promet una "oposició útil" perquè les coses canviïn a Navarra

Els socialistes "compliran els compromisos establerts amb els ciutadans" i faran una "oposició útil" a Navarra perquè les coses hi canviïn. Ho ha afirmat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en el seu primer dia de vacances al parc natural de Doñana. Zapatero ha afegit que Puras, el líder del PSN, que ha dimitit arran del veto del PSOE al pacte amb Nafarroa Bai, és "un bon company" i que respecta la seva decisió.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha parlat en el seu primer dia de vacances sobre la crisi desencadenada en els socialistes de Navarra arran de la imposició de l'executiva federal del partit d'abstenir-se en la votació d'investidura del president de Navarra, que ha desencadenat la dimissió del líder del PSN, Fernando Puras, per qui Zapatero ha expressat el seu respecte.

El president del govern espanyol ha afirmat des de la població de Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, que els socialistes "compliran els seus compromisos amb els ciutadans" i que "faran una oposició útil" perquè les coses canviïn a Navarra, i ha demanat el mateix a la resta de formacions que són a l'oposició.

Zapatero ha donat per tancat el conflicte a Navarra i ha considerat prioritari "treballar pensant en els interessos de la convivència política a Navarra", on el president creu que s'ha d'obrir una "nova etapa" per posar fi a "la crispació" i la "tensió". A més, pel president del govern espanyol s'ha de deixar d'utilitzar Navarra, "que és de tots, en una confrontació d'identitats que gairebé sempre acaba en una confrontació de sentiments".

Zapatero ha afirmat que el PSOE serà valedor de les polítiques progressistes i que volen un canvi i ha advertit a la Unió de Poble Navarrès que les coses canviaran "en les formes, els estils i els continguts polítics".

Sobre la possibilitat que es creï un altre partit socialista a Navarra, Zapatero ha afirmat que el PSN és un partit amb "tradició i història" i que els companys del PSOE estaran al costat del nou portaveu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut