El Prat de Llobregat

Zapatero promet que "aviat" hi haurà un finançament que "satisfarà Catalunya"

El president, Rodríguez Zapatero, ha reiterat que "aviat" arribarà un acord per al nou sistema de finançament que "satisfarà les ambicions de Catalunya". Ho ha dit davant tota la classe política, empresarial i econòmica de Catalunya, durant la inauguració de la T1, on el president del govern espanyol ha afirmat que Catalunya rebrà un finançament per capita per damunt de la mitjana espanyola. Més tard, Zapatero ha comentat de manera informal, davant de periodistes i acompanyat de Montilla, que el finançament autonòmic és qüestió "d'una o dues setmanes" com a màxim.

Actualitzat
"I ara president, el finançament". Zapatero s'ha dirigit a Montilla durant el discurs en què ha inaugurat la T1 de l'aeroport de Barcelona i ha tornat a referir-se a l'acord encara pendent sobre el nou finançament per a Catalunya. El president del govern espanyol ha dit que l'acord "satisfarà les necessitats de Catalunya" i que per primer cop "serà un finançament per a Catalunya per capita per sobre de la mitjana de l'Estat".

Zapatero, davant de les màximes autoritats polítiques i empresarials, s'ha compromès que l'acord "veurà la llum en un termini breu". "Serà el finançament que necessita Catalunya, i el finançament que desitjo per a Catalunya", ha conclòs el president del govern espanyol.

"Un màxim de dues setmanes"


Després de l'acte oficial d'inauguració, Zapatero ha comentat de manera informal amb els periodistes que el nou finançament autonòmic és una qüestió de "dies o setmanes, d'una o dues setmanes", per la qual cosa aposta perquè abans del 15 de juliol es pugui tancar el pacte amb la Generalitat, i fins i tot podria ser a finals d'aquest mes.

En la seva conversa amb els periodistes i acompanyat del president català, Zapatero ha comentat que el retard del finançament obeeix al fet que no tot es pot fer de cop, perquè primer es va haver d'aprovar el nou Estatut i després van venir qüestions com l'AVE i ara la nova T1 del Prat. Zapatero ha defugit contestar sobre si el pacte se segellarà amb el president de la Generalitat de Catalunya i, en tot cas, ha volgut deixar clar de nou les seves bones relacions amb el PSC.

Les paraules de Zapatero, l'enèsima promesa del president espanyol respecte al finançament que preveu l'Estatut, han arribat en un marc significatiu com és la nova terminal T1 de l'aeroport del Prat. Més encara si tenim en compte que un dels socis del tripartit català, ERC, va arribar a amenaçar de no assistir a l'acte d'inauguració d'aquest migdia en protesta pels reiterats incompliments de Zapatero.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut