Múrcia / Valladolid

Zapatero promet perseguir la corrupció urbanística i Rajoy retreu al PSOE l'intent de "manipulació" de resolucions judicials

La campanya electoral per als líders del PSOE i del PP marxa a bon ritme. José Luis Rodríguez Zapatero ha assistit a un míting al Palau d'Esports de Múrcia amb els candidats a la presidència regional, Pedro Saura, i a l'alcaldia de la ciutat, María José Alcorcón, i ha parlat de la corrupció urbanística. El líder de l'oposició, Mariano Rajoy, ha assistit a un míting a Valladolid on ha compartit cartell amb el candidat a l'alcaldia, Javier León de la Riva, el candidat a Corts, Tomás Villanueva, i el president autonòmic, Juan Vicente Herrera, que es presenta a la reelecció.

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero ha donat suport als candidats del seu partit de Múrcia i ha aprofitat per parlar de la corrupció urbanística per assegurar que "perseguirà els que es vulguin lucrar a través d'un ajuntament o de qualsevol altre lloc".

En un míting al Palau d'Esports de Múrcia, Zapatero s'ha referit a la llei del sòl aprovada ahir al Congrés, amb la qual acabaran, segons ha dit, amb l'especulació, els interessos privats i la corrupció "que tant han costat als ciutadans". A més, el president del govern s'ha mostrat convençut de la victòria del PSOE el 27 de maig.

A Valladolid, el líder de l'oposició i del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha afirmat que pensa preguntar a l'executiu si és "normal" que l'Oficina Econòmica del govern de la vuitena potència econòmica del món es dediqui a elaborar "dossiers" contra dirigents d'empreses, en al·lusió a l'hipotètic informe elaborat al voltant a la figura del president del BBVA.

Rajoy, a més, ha retret al govern socialista el seu intent de "manipulació" de resolucions judicials, al·ludint a la decisió del Tribunal Constitucional de dictar una interlocutòria aclaridora en què elimina part d'un paràgraf de la sentència amb la qual va confirmar l'anul·lació de les 133 candidatures d'Acció Nacionalista Basca (ANB), que havien estat impugnades per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat.

Anar al contingut