Sitges

Zapatero promet descentralitzar aeroports i garantir les inversions en infraestructures

Els assistents a les jornades del Cercle d'Economia a Sitges han escoltat durant la clausura el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Després que el líder del PP Mariano Rajoy va garantir abans-d'ahir al món empresarial català les inversions que preveu l'Estatut i la privatització de l'aeroport del Prat, hi havia expectació per saber els compromisos que adquiriria Zapatero. Ha parlat d'aeroports, comprometent-se a descentralitzar-ne la gestió, i d'infraestructures -garantint les inversions fixades en l'Estatut-, i ha pintat un panorama econòmic que es pot qualificar, gairebé, d'eufòric.

Actualitzat
Missatge d’optimisme i compromisos del president espanyol als empresaris catalans en la clausura de la vint-i-tresena edició de les Jornades del Cercle d'Economia celebrades a Sitges. Zapatero ha dit que l'economia espanyola passa per un moment brillant i ha encoratjat els empresaris catalans a millorar la competitivitat, afegint que “si Catalunya creix, el conjunt d'Espanya se'n beneficiarà”. Tot i aquesta eufòria, ha reconegut que falta inversió en educació i innovació.

Però totes les orelles estaven parades per saber quins compromisos amb Catalunya estava disposat a assumir José Luis Rodríguez Zapatero, especialment després de les promeses que va fer Mariano Rajoy dijous en el mateix escenari i en un context ja electoral de cara a les eleccions generals que s’han de celebrar, com a molt tard, el març del 2008.

José Luis Rodríguez Zapatero s'ha compromès a modificar el sistema de gestió dels grans aeroports, cosa que propiciarà, assegura, que "la Generalitat tindrà un posició rellevant, molt rellevant, en la gestió del Prat en el futur immediat". Sense concretar dates, ha parlat de descentralitzar aquesta gestió i ha subratllat que la seva aposta per l'aeroport del Prat “no admet dubte, ja que el 2006 el Prat ha trencat la barrera dels 30 milions de passatgers i el pressupost previst per a la seva ampliació puja als 3.000 milions d'euros".

El president també ha reafirmat que complirà “escrupolosament” l’augment d’inversions en infraestructures a Catalunya que fixa l’Estatut, un augment que preveu equiparar la inversió al seu pes en el producte interior brut, del 18,8%. De totes maneres, ha reconegut als empresaris que “discutirem quant és aquest 18,8”, però ha apuntat que “no hi haurà grans diferències”.

Finalment, Zapatero ha parlat del seu adversari polític per retreure-li que es presentés en aquell mateix auditori a comprometre's amb les infraestructures de Catalunya. En aquest sentit, el president ha dit que seria bo que certs líders polítics fessin algun acte de coherència després de tot el que van fer en contra de l'Estatut català, remarcant especialment les crítiques cap al contingut d'aquesta disposició sobre inversions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut