Madrid

Zapatero promet a Antich que les Balears lideraran els beneficis amb el nou finançament

Francesc Antich, el president de les Illes Balears, ha tancat la ronda de contactes que José Luis Rodríguez Zapatero ha mantingut amb tots els presidents autonòmics per acordar el nou model de finançament. Antich ha explicat que Zapatero s'ha compromès que el nou sistema invertirà la situació actual i farà que les Balears siguin les que més hi guanyin. Actualment, són l'autonomia més perjudicada, perquè és la que més aporta al fons de suficiència i de cada 100 euros que hi destina només en rep 79. Segons Antich, el president espanyol també li ha garantit que el percentatge màxim de diners que es destinaran a la solidaritat oscil·larà entre el 75% i el 85%.

Actualitzat
El president del govern espanyol ha acabat la ronda d'entrevistes amb els presidents autonòmics, de cara a aconseguir una proposta de finançament que tingui un ampli consens. Ho ha fet amb el president balear, Francesc Antich, que ha recordat que les Balears són la comunitat que més ha crescut, en termes percentuals, des del 1999, quan es va establir el sistema de barem del 2001.

Les Illes es podran beneficiar, segons el que s'ha sabut fins ara, del fons de competitivitat i també de la insultaritat.


Mentrestant, l'equip econòmic de Solbes prem l'accelerador amb l'objectiu que d'aquí a 10 dies es puguin revelar els grans dubtes que planen ara mateix sobre la proposta, és a dir, quines seran les xifres i els recursos assignats a cada partida. Malgrat que s'havia dit que els números exactes no es donarien a conèixer fins a la reunió de presidents, dimecres Zapatero va comunicar al president cantàbric que l'arquitectura del nou model estarà enllestida abans de dues setmanes.

Montilla pressiona

José Montilla, en una entrevista amb joves a la Xarxa de Televisions Locals, va dir que Catalunya no s'acontentarà amb uns quants milions més. El president de la Generalitat va reiterar la posició de fermesa del govern català davant de la proposta de finançament presentada la setmana passada per Solbes. José Montilla va afegir que altres comunitats han vist bé la proposta de Solbes perquè, gràcies a l'impuls català, rebran recursos que no esperaven.
Anar al contingut