Madrid

Zapatero ordena negociar ja el nou finançament autonòmic

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha parlat del nou finançament de les comunitats autònomes. Ho ha fet després que algunes veus socialistes es pronunciessin a favor d'ajornar la negociació per la desacceleració econòmica, i que això provoqués una resposta contundent del president de la Generalitat. Zapatero ha assegurat que hi haurà acord de finançament perquè d'aquest en depèn la millora de la salut i l'ensenyament, matèries traspassades a les comunitats autònomes.

Actualitzat
Les paraules de Zapatero confirmaven el que l'executiva del PSOE acordava hores abans: abordar sense dilacions el procés negociador del nou sistema de finançament, sense ajornar-lo com a conseqüència de la crisi econòmica, tal com havien suggerit algunes veus com la del president del partit, Manuel Chaves, o l'expresident del govern, Felipe González.

Després de la reunió, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, ha estat l'encarregat de fer-ho públic. Blanco ha anunciat que Pedro Solbes presentarà en 10 o 12 dies les línies generals del nou finançament i ha assegurat que hi haurà proposta abans del 9 d'agost, el termini que marca l'Estatut.

Paral·lelament, el vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha insistit a reclamar el compliment de l'Estatut en matèria de finançament i a no supeditar-ho a un acord entre els barons socialistes.

Alguns dels presidents autonòmics socialistes, com el gallec Pérez Touriño o l'aragonès Marcel·lí Iglesias, han demanat, per la seva part, no plantejar la revisió del sistema de finançament com una guerra entre autonomies.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut