Talavera de la Reina

Zapatero nega les acusacions del PP que el col·loquen al darrere de la detenció d'Isabel Pantoja pel "cas Malaia"

El president del govern espanyol ha aprofitat un acte de precampanya a Talavera de la Reina per defensar-se de les crítiques que el líder del PP, Mariano Rajoy, ha llançat contra ell en relació amb el "cas Malaia". José Luis Rodríguez Zapatero nega estar al darrere de la detenció d'Isabel Pantoja i ha reiterat la independència del poder judicial. El president ha afegit que respecta i dóna suport als jutges que lluiten contra la corrupció immobiliària, el terrorisme i els conductors irresponsables, en referència a les declaracions de l'expresident José María Aznar sobre el vi i la conducció.

Actualitzat
“Fals de tota falsedat”. Així ha qualificat Zapatero les insinuacions del PP sobre la seva possible intervenció en el “cas Malaia” després que es detingués la cantant Isabel Pantoja per la seva presumpta relació amb la trama de corrupció immobiliària de Marbella, poc després que el cap de l’executiu prometés en un míting a la mateixa ciutat lluitar contra la corrupció sense fer concessions a cap sospitós “per famós que sigui”. El president ha acusat el PP de “treure cortines de fum” per tapar la realitat i ha subratllat que els jutges són independents en una democràcia i en un estat de dret.

Parlant de cortines de fum, Zapatero ha fet broma en confessar que va ser ell qui va demanar a José María Aznar que fes les polèmiques declaracions sobre el vi per crear-ne una de nova. Ja tornant a la seriositat, ha assegurat que entén que els populars estiguin en contra de la retirada de tropes a l’Iraq però no que qüestionin l’existència de normes que tenen com a objectiu evitar que els conductors corrin a les carreteres i es posin en risc vides humanes. Ha apuntat que els populars tenen tot el dret a defensar el vi però també la responsabilitat de no barrejar-lo amb la carretera, perquè al darrere hi ha el drama de 3.000 morts anuals.

Zapatero ha reclamat una oposició serena i constructiva i ha subratllat que “no es pot estar en contra de tot el que fa el govern perquè no és creïble”.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut