Madrid

Zapatero: "Montilla sorprendrà com a candidat i com a president"

Primera valoració de José Luis Rodríguez Zapatero sobre la data de les eleccions catalanes, l'1 de novembre. Al president espanyol li sembla normal haver triat un dia festiu encara que sigui entre setmana. Zapatero diu que qui critica la data és perquè ha arribat a un punt que es queixa de qualsevol decisió presa per Pasqual Maragall. Zapatero també s'ha mostrat optimista sobre les opcions electorals del que serà candidat del PSC a la Generalitat, José Montilla. Tot plegat són declaracions del president espanyol a Punto Radio.

Actualitzat

"Treballaré donant suport a Montilla perquè crec que és el millor president de la Generalitat per a Catalunya en aquesta etapa i sorprendrà com a candidat i com a president". José Luis Rodríguez Zapatero mostrava amb aquestes paraules en una entrevista radiofònica el seu suport al candidat del PSC a les eleccions catalanes de la tardor. El president espanyol no té cap dubte que l'encara ministre d'Indústria guanyarà amb claredat els comicis.

Sobre el seu substitut a la cartera d'Indústria, Zapatero s'ha limitat a dir que encara no ho ha decidit; això sí, ha precisat que el canvi es farà a finals d'agost o principis de setembre i que, fins aleshores, té tot un mes per pensar-hi.

Aquest ha estat el primer cop que el president espanyol s'ha referit a les eleccions catalanes. Respecte a la data triada pel Maragall per celebrar-les, l'1 de novembre, Zapatero ha dit que tot i que a primera vista pugui sorprendre, no se n'hauria de fer un debat excessiu, i ha atribuït les crítiques al fet que alguns han arribat al punt de qüestionar qualsevol decisió presa pel president català. Al seu parer, qualsevol dia pot ser jornada electoral, i en aquest cas, s'ha triat un festiu, tot i cau entre setmana. En qualsevol cas, el president espanyol s'ha mostrat convençut que la ciutadania demostrarà la seva maduresa acudint a les urnes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut