Madrid

Zapatero manté la congelació de les pensions pel 2011 "per coherència" i "credibilitat"

En la primera sessió de control al Congrés després de vacances, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que mantindrà el seu pla de congelar les pensions el 2011 "per coherència" i fent honor a "la credibilitat" del compromís d'Espanya per reduir el dèficit. D'altra banda, el cap de l'executiu ha fet una crida al PNB a actuar de manera responsable i permetre-li aprovar els pressupostos generals de l'Estat per l'any que ve.

Actualitzat
En la sessió de control a l'executiu, Zapatero s'ha compromès a tirar endavant les reformes previstes per aconseguir un creixement econòmic ràpid i sostingut. En aquest sentit, ha manifestat que mantindrà el seu pla de congelar les pensions el 2011 "per coherència" i fent honor a "la credibilitat" del compromís d'Espanya per reduir el dèficit. El president espanyol responia així al portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran Lleida: "No preveiem modificar el decret". A més, ha insistit en el fet que les mesures que preveu el govern, i que van prosperar al Congrés gràcies a l'abstenció de CiU i del PNB, han contribuït a estabilitzar el mercat de deute i a facilitar el flux financer.

Zapatero ha afegit que les partides d'R+D+I i Educació quedaran menys afectades per l'austeritat dels Pressupostos Generals de l'Estat per l'any vinent. Precisament, pel que fa als comptes públics per l'any que ve, el cap de l'executiu ha fet una crida a la responsabilitat del PNB.

Finalment, Zapatero i Mariano Rajoy han tornat a protagonitzar una picabaralla a la cambra amb l'economia com a eix central. El cap de l'executiu ha acusat el líder del PP, Mariano Rajoy, de falta d'imaginació i propostes en matèria econòmica. Rajoy, per la seva banda, ha demanat a Zapatero que accepti alguna de les 70 esmenes a la reforma laboral i ha advertit que "no canviï vots per transferències" per mantenir-se al govern sobre la negociació pressupostària.

Rajoy ha afegit que Zapatero està fent molt mal als espanyols i que tot plegat continua igual que abans de l'estiu perquè "l'atur continua augmentant, el creixement econòmic disminueix i mentre que a Europa comença la recuperació, aquí, no".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut