Madrid

Zapatero lamenta la poca presència de dones en els consells d'administració de les empreses

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha lamentat la poca presència de les dones als consells d'administració de les grans empreses i ha dit que com més conservadores són les empreses, menys dones hi ha. Zapatero ha fet aquestes declaracions a l'acte institucional organitzat pel Ministeri d'Igualtat per celebrar el Dia de la Dona, on també s'ha mostrat convençut que la crisi no ho posarà més difícil a les dones i que tampoc es farà cap pas enrere en matèria d'igualtat.

Actualitzat
El cap de l'executiu espanyol ha repassat alguns dels aspectes de la llei d'igualtat, que va entrar en vigor l'any 2007. Respecte a la presència de les dones en càrrecs de responsabilitat, la llei estableix un termini de vuit anys perquè les grans empreses incloguin en els seus consells d'administració una xifra de dones que permeti assolir una presència equilibrada de tots dos sexes, és a dir, que no hi hagi més del 60% o menys del 40% de persones de cada sexe. Un percentatge que actualment se situa en el 7%.

La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha recordat durant la seva intervenció totes les dones que en el passat i en el present han lluitat pels seus drets i ha citat, per exemple, les àvies que "arriben on l'Estat no arriba"; les treballadores que pateixen una doble o triple jornada laboral; les immigrants "que tenen cura dels nostres amb tota dedicació"; les dones que no han seguit els models familiars o les que no arriben a final de mes.
Anar al contingut