Barcelona

Zapatero i Rajoy desembarquen en la campanya

L'entrada de Rodríguez Zapatero en campanya ha condicionat el missatge dels candidats en la cursa electoral del 28-N. El president espanyol i líder del PSOE ha donat una justificació ideològica a la seva absència a la missa del papa a Barcelona. Convergència i Unió situa populars i socialistes al mateix sac per la seva visió de Catalunya.

Actualitzat
El candidat de CiU, Artur Mas, ha aprofitat la participació del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la campanya del PSC per criticar la relació de dependència dels socialistes catalans respecte al PSOE. Els ha retret que els votin sempre a ells al Congrés i ha expressat el seu desig de trencar l'uniformisme bipartidista que, per ell, hi ha a Madrid. La federació ha dedicat el míting d'aquest diumenge a la família i, des de Banyoles, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat el tripartit d'haver desplegat polítiques massa intervencionistes.

Zapatero no havia dit res de les crítiques rebudes per Rajoy i Duran per no haver anat a la missa del papa a la Sagrada Família, però una setmana després el president espanyol ha aprofitat el primer míting de campanya que ha fet amb el PSC a Viladecans per contestar-les i assegurar que el seu govern no fa les lleis que vol el sant pare. Aquesta és, per Zapatero, una de les diferències entre les dretes i les esquerres i en el que hi ha en joc el 28 de novembre.

Coincidint amb l'entrada en campanya del president Zapatero, el candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha aprofitat per posar al seu sarró els votants desencantats del PSC. Puigcercós ha criticat la submissió del PSC al PSOE. Des de la Seu d'Urgell, Puigcercós ha tornat a fer una crida al vot útil i independentista per evitar, ha dit, una aliança conservadora entre CiU i el PP.

La candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha escollit l'escenari on el 2003 es va formar el tripartit, el Saló del Tinell, per signar un pacte simbòlic per la unitat d'Espanya. Ho ha fet acompanyada dels líders populars de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i el País Basc, Antonio Basagoiti.

L'ecosocialista Joan Herrera creu que la campanya pot activar la bossa d'electors progressistes que poden quedar-se a l'abstenció.

Albert Rivera, de Ciutadans, ha lamentat que a Catalunya no es busqui l'impuls d'Espanya com a marca comercial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut