Madrid

Zapatero i Erdogan estrenyen a Madrid l'Aliança de Civilitzacions

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha reunit a La Moncloa amb el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, per impulsar encara més les relacions diplomàtiques entre Espanya i Turquia. Unes relacions enfortides pel suport d'Espanya a l'adhesió de Turquia a la Unió Europea. Tots dos mandataris han tractat assumptes econòmics i internacionals, com el conflicte de Kosovo i la col·laboració al Mediterrani, mentre que la cooperació cultural entre tots dos països també ha tingut un pes important en la reunió. La trobada coincideix amb la inauguració, demà, del primer Fòrum de l'Aliança de Civilitzacions, patrocinat per Espanya i Turquia en el marc de les Nacions Unides.

Actualitzat

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, està convençut que la integració del món islàmic en la Unió Europea, a través de l'adhesió de Turquia, ajudarà a la pacificació del Pròxim Orient. Erdogan, que és en visita oficial a Espanya, ha dit que no hi ha terrorisme bo i terrorisme dolent, ni tampoc es pot justificar.

Erdogan ha reiterat la necessitat d'acabar amb els perjudicis existents que envolten la incorporació de Turquia a la Unió Europea. Una incorporació que, segons Erdogan, enfortiria els lligams entre Orient i Occident i permetria avançar en l'agenda multilateral per garantir la pau i l'estabilitat en els països del seu entorn. La diferència, ha dit Erdogan, no té perquè ser rebutjada.

Erdogan ha rebutjat les crítiques d'una progressiva islamització de Turquia.

Anar al contingut