Madrid

Zapatero i Castells defensen la fortalesa de l'economia

Davant el daltabaix que hi ha hagut a les borses, José Luis Rodríguez Zapatero ha reiterat el missatge de tranquil·litat que fa 24 hores donava el ministre d'Economia, Pedro Solbes. Zapatero ha assegurat que Espanya està "més ben preparada que mai" per fer front a una eventual crisi econòmica. El president espanyol ha admès que ningú està "immunitzat" contra aquesta situació, però ha afegit que l'Estat "continua creixent a un molt bon ritme tot i els mals auguris dels pessimistes". També ha defensat la fortalesa de l'economia el conseller del ram, Antoni Castells, que creu que els fonaments són "prou sòlids" com per aguantar la incertesa i les "pertorbacions en els mercats internacionals".

Actualitzat

Els arguments del president espanyol són que a Espanya hi ha més de 20 milions de persones treballant, la taxa d'atur "més baixa de la història", s'ha acumulat estalvi públic i, a més, en els últims 4 anys s'ha reduït "un 12%" el deute.

Les paraules de Zapatero han avalat el missatge de calma que va transmetre dilluns el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, a la trobada amb els seus homòlegs europeus a Brussel·les. Solbes va manifestar que l'estat espanyol "està raonablement preparat per afrontar una desacceleració de l'economia americana" perquè la situació econòmica aquí és "bastant còmoda i ens permet mirar el futur amb una certa tranquil·litat".

En la mateixa línia, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha demanat que s'afronti el futur de l'economia catalana amb "realisme però també confiança" perquè disposa d'uns fonaments "prou sòlids" per afrontar "el canvi que tenim al davant". Castells ha admès que "s'està produint un canvi de cicle i seria absurd negar la realitat" però ha remarcat que les "dades objectives i diversos indicadors" permeten estar tranquils.

Durant una jornada econòmica organitzada per Caixa Sabadell, Castells ha afirmat que el sector financer català té "bona salut" per esquivar la crisi hipotecària dels Estats Units i les pertorbacions a les borses mundials. El conseller d'Economia ha demanat que s'escoltin "les veus serenes i fonamentades i no aquells que utilitzen l'escenari actual en clau electoral".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut