Foto de família del nou govern de Zapatero (Foto: EFE)
El nou govern de Zapatero s'ha fotografiat a La Moncloa. (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero es fa la foto de família amb el nou govern

El nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero s'ha fet aquest divendres la foto de família a les escales de La Moncloa. Els quinze membres de l'executiu han envoltat el president espanyol per fer-se la foto conjunta, just abans de la reunió del Consell de Ministres. La imatge oficial del govern sencer ha arribat una setmana després del que solia ser habitual perquè divendres passat la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, va haver d'anar a Seül per participar a la reunió del G-20.

Actualitzat
Zapatero s'ha situat al centre de la imatge, envoltat pels vicepresidents, Alfredo Pérez Rubalcaba i Elena Salgado. A l'esquerra de la ministra d'Economia s'han situat Trinidad Jiménez i Carme Chacón. A la dreta de Rubalcaba s'hi han posat Manuel Chaves i Francisco Caamaño.

A la segona fila, i d'esquerra a dreta, es poden veure Rosa Aguilar, Valeriano Gómez, José Blanco, Ángel Gabilondo, Miguel Sebastián i Ramón Jáuregui.

Darrere de tot, i també d'esquerra a dreta, hi ha Leire Pajín, Ángeles González-Sinde i Cristina Garmendia.

El malestar amb Veneçuela
El govern espanyol s'ha dirigit avui a Veneçuela per expressar el seu "profund malestar" per les acusacions de la cancelleria d'aquest país, que considera que Espanya vol fer culpable el govern de Chàvez del fracàs en la lluita contra ETA. El departament de relacions externes de Veneçuela va fer pública una nota on acusava membres del govern espanyol d'associar el poble i el govern veneçolà amb la banda terrorista ETA. Avui, el vicepresident primer del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ja ha fet saber el malestar de l'executiu espanyol per aquestes acusacions a l'embaixador de Veneçuela a Espanya, Isaías Rodríguez.

L'enfrontament comença el 29 d'octubre, quan el govern espanyol va demanar al país llatinoamericà l'extradició de l'etarra Arturo Cubillas, imputat en la causa que investiga la relació entre ETA i les FARC.

La resposta a Felipe González
D'altra banda, Pérez Rubalcaba ha evitat comentar les paraules de l'expresident Felipe González, que ahir va demanar a l'executiu una millor explicació de les retallades econòmiques en un acte a Badalona. Rubalcaba només ha dit que la seva feina com a portaveu és explicar la política del govern de la millor manera que sàpiga.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut