Palma

Zapatero es compromet davant d'Antich que el Govern Balear participarà en la gestió de Son Sant Joan

Els governs de les Illes Balears i del País Valencià no han trigat ni 24 hores a reclamar que ells també volen participar en la gestió dels seus aeroports. Inicialment, aquest divendres, el Consell de Ministres va limitar la cogestió entre Estat i comunitats als aeroports amb un volum de més de 30 milions de passatgers, que són els de Madrid i Barcelona, però el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, després de reunir-se amb el president balear, Francesc Antich, s'ha avingut a incloure-hi també el tercer més gran, que és el de Palma. Per l'aeroport de Son Sant Joan passen més de 23 milions de passatgers l'any.

Actualitzat
L'endemà d'anunciar que companyies privades i comunitats autònomes podran participar en la gestió dels aeroports de Barcelona i Madrid, el president del govern espanyol ja ha vist com, una vegada oberta l'aixeta, és difícil tancar-la. El president balear ha aprofitat la trobada amb zapatero per exigir el mateix tracte per a l'aeroport de Palma.

El president del Govern Balear, Francesc Antich, ha assegurat que el president espanyol, s'ha compromès que les Balears, amb l'aeroport de Son Sant Joan, "estiguin en la primera fase" que portarà a la cogestió aeroportuària. Un procés que no es culminarà abans de "dos o tres anys". El compromís ha estat una de les principals conclusions de la reunió d'1 hora i 45 minuts que han mantingut tots dos mandataris aquest dissabte al matí al consolat de Mar de Palma.

El president Antich ja havia manifestat el seu rebuig a l'exclusió de l'aeroport de Son San Joan en la decisió del Consell de Ministres, que va aprovar la participació de Catalunya i Madrid en un màxim d'un 19% de la gestió d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA).

Hores més tard ha estat el conseller de Transport valencià qui ha avisat que també demanarà participar en la gestió dels aeroports de València i Alacant.

D'altra banda, la proposta del Ministeri de Foment no deixa clar quin paper jugaran els ajuntaments, i el de Barcelona ha reclamat que es concreti si podrà participar també en la gestió de l'aeroport del Prat.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut