Zapatero dóna garanties que exigirà el màxim esforç fiscal a les rendes més altes

El president del govern espanyol és a Nova York, on demà intervindrà davant l'assemblea general de l'ONU. Zapatero ha establert les seves prioritats en política internacional, però també ha avançat que dissabte començarà a concretar els detalls de la reforma fiscal, que afectarà sobretot les rendes més altes. Segons ha dit Zapatero, la pujada fiscal en què treballa el govern implicarà que les rendes més altes facin "un esforç més significatiu".

Actualitzat
Zapatero, en una roda de premsa que ha celebrat en el marc de les sessions de l'Assemblea General de les Nacions Unides, ha dit que la possible pujada de l'IVA no afectarà necessàriament de manera negativa el consum. Segons el president espanyol, "no hi ha una relació directa entre les pujades o les baixades d'impostos i l'evolució de l'economia en un període de recessió, encara que és un debat que hi és i que hi seguirà sent".

En aquest sentit, ha afirmat que hi ha tot tipus d'exemples sobre si és millor apujar o abaixar impostos, i ha insistit que una pujada de la pressió fiscal moderada, com la que farà el govern socialista, no altera el cicle econòmic, que segueix sent de recessió encara que "el pitjor" tros ja hagi passat.

Ha defensat una vegada més la iniciativa de l'executiu assegurant que apuja els impostos per poder mantenir la protecció social i la inversió productiva, així com perquè l'economia espanyola no freni les inversions en infraestructures i perquè els ajuntaments "no tanquin". En aquest sentit, ha considerat "molt curiós" veure com alguns partits polítics diuen "no" a les pujades d'impostos, però al mateix temps afirmen que es necessita més diners per a les entitats locals. "Això no és coherència", ha dit.

Zapatero s'ha referit directament al Partit Popular, que no vol que es toquin els tributs, mentre que els seus presidents autonòmics demanen més diners. "Com es pot entendre això?", s'ha preguntat el cap de l'executiu, que ha criticat la falta de rigor en alguns debats que es plantegen.

Així, ha aprofitat una vegada més per defensar al govern socialista dient "amb claredat" que apujarà els impostos, ja que hi ha governs que els apugen i ho amaguen, i d'altres que diuen que els abaixaran i després no ho fan. "I després hi ha governs que ho diuen sense embuts: ‘Sí, apujarem els impostos als ciutadans'".
Anar al contingut