Madrid

Zapatero diu que l'exèrcit té les millors mesures de seguretat de la història

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat al Congrés dels Diputats que les forces armades "tenen els millors mitjans de seguretat que mai han tingut" en les missions a l'exterior. D'aquesta manera ha abordat la seguretat al Líban, després de l'acció islamista que diumenge va provocar la mort de sis soldats. Zapatero els ha retut homenatge i ha destacat que "la seva causa era la pau". Per la seva banda, el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, ha retret al president espanyol que no s'hagi pronunciat oficialment sobre l'atemptat fins ara i ha considerat "vergonyosa" la falta d'inhibidors de freqüència, que impedeixen que es puguin activar els explosius a distància.

Actualitzat
El cap de l'executiu espanyol ha hagut de respondre a Rajoy i explicar quines mesures pensa adoptar l'executiu per incrementar la seguretat de la missió espanyola al Líban en vista de la situació generada per l'atemptat terrorista de diumenge passat. Zapatero ha admès que s'ha pagat "un preu molt alt" però també ha deixat clar que "no s'alterarà el nostre compromís amb la pau al Pròxim Orient". Igualment, també ha assegurat que no s'adormirà per aconseguir que els culpables d'aquest atemptat assumeixin els seus actes i els paguin.

Zapatero també ha dit que quan els vehicles blindats estiguin dotats d’inhibidors Espanya “serà un dels pocs països del món” que tindrà “els millors mitjans de seguretat”. També ha retret al PP que en la seva etapa a la Moncloa mai pensés incorporar aquest sistema. “Vostès van ser vuit anys al govern, podien haver pensat una sola vegada en els inhibidors i en el que representaven”.

De la seva banda, Mariano Rajoy ha afirmat que els soldats “han mort en el mateix tipus de vehicle i no portaven inhibidors. Això és una vergonya i entre les seves obligacions hi ha la d’explicar-se davant dels espanyols i garantir la seguretat dels soldats”.

El líder del PP tenia previst dedicar a la immigració la seva pregunta de l'última sessió de control al govern abans de les vacances d'estiu, però, com ja ha fet altres vegades, finalment ha fet ús de la facultat que li atorga el reglament del Congrés per modificar la matèria sobre la qual vol examinar el cap de l'executiu.
Anar al contingut