Sopot

Zapatero diu que l'alliberament del pesquer "Alakrana" "pot estar encarrilat"

José Luis Rodríguez Zapatero ha fet les primeres declaracions sobre el segrest del pesquer basc "Alakrana" en aigües de Somàlia. Des de Polònia, Zapatero ha comentat que l'executiu entén que "la situació pot estar encarrilada" per a l'alliberament de l'embarcació. Zapatero ha demanat "prudència" i "comprensió" amb la feina del govern espanyol, que "està treballant bé i des del primer dia".

Actualitzat
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit des de la cimera hispanopolonesa de Sopot que "la situació pot estar encarrilada" per a l'alliberament de l'"Alakrana".

Zapatero ha demanat "extremar la prudència" perquè "qualsevol pronunciament que es faci és escoltat automàticament" pels segrestadors. José Luis Rodríguez Zapatero ha deixat clar que ni l'executiu ni la resta d'autoritats espanyoles "han escatimat esforços per aconseguir l'alliberament del persquer" i ha assegurat que es faran servir totes les vies "polítiques, legals, diplomàtiques i d'intel·ligència" que estan a l'abast del govern espanyol.

Extradir els dos pirates

D'altra banda, l'executiu central estudia per la via diplomàtica la possibilitat d'extradir els dos pirates detinguts a Madrid pel segrest de l'"Alakrana" perquè siguin jutjats a Somàlia o perquè compleixin la condemna al seu país un cop jutjats per l'Audiència Nacional.

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha explicat des de Polònia que s'està analitzant la manera de fer encaixar jurídicament una hipotètica entrega dels dos pirates, ja que és la condició dels segrestadors per alliberar els mariners espanyols.
Anar al contingut