Madrid

Zapatero diu que la independència judicial està garantida i també la llibertat d'expressió i Rajoy replica que és una bestiesa criticar els jutges

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que la independència judicial "esta garantida" a la Constitució i ha recordat que l'estat de dret permet la "llibertat d'expressió i la llibertat de crítica". Les declaracions del president del govern després de la manifestació de suport al lehendakari Ibarretxe, imputat judicialment per haver-se reunit amb Batasuna, han estat contestades pel líder popular Mariano Rajoy. El president del PP considera que dir que es pot criticar els jutges és una "enorme bestiesa" i no es pot permetre "perquè 'l'abc' de la democràcia és que tots som iguals davant la llei".

Actualitzat
Prèviament Mariano Rajoy havia fet unes declaracions afirmant que la manifestació de Bilbao de suport al lehendakari "no és acceptable en un estat democràtic" perquè "no es pot pressionar els jutges".

Zapatero no ha volgut entrar més en polèmica amb Rajoy i ha expressat la seva esperança que els partits democràtics acabin trobant un "escenari comú" en la lluita antiterrorista.

 

Anar al contingut