Zapatero considera que el fet que Susana Díaz sigui dona i andalusa suposa un problema perquè pugui encapçalar el PSOE
Zapatero considera que el fet que Susana Díaz sigui dona i andalusa suposa un problema perquè pugui encapçalar el PSOE
Barcelona

Zapatero diu que, a Catalunya, hi ha prejudicis contra Díaz per ser dona i andalusa

L'expresident del govern espanyol i exlíder del PSOE ha dit, a Barcelona, que això ja passava amb Carme Chacón, per ser catalana.

RedaccióActualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero creu que, a Catalunya, hi ha prejudicis cap a la candidata a encapçalar el PSOE, Susana Díaz, per ser dona i andalusa. L'expresident del govern espanyol i exlíder socialista ho ha dit abans de reunir-se, a Barcelona, amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Zapatero i el diputat del Congrés Eduardo Madina protagonitzen, a la tarda, un diàleg amb militants per defensar la candidatura de Díaz.

L'exresponsable del PSOE s'ha referit a les veus crítiques sobre el projecte de Susana Díaz i ha equiparat la situació a la que va viure l'exministra socialista Carme Chacón quan va aspirar a liderar el partit:

"He pogut constatar que, quan hi ha una candidata, se'n té en compte l'origen. Ja va passar amb Chacón, que era catalana i era un problema, i ara passa amb Susana Díaz, que és andalusa i és un problema."

Zapatero ho ha lamentat i s'ha compromès a treballar intensament per "desfer aquests prejudicis". Segons l'excap del govern espanyol, aquestes crítiques només apareixen quan els aspirants a liderar el partit són dones: "Mai no ho vaig veure ni amb Felipe González, ni amb Alfredo Pérez Rubalcaba ni amb mi; no era cap problema, d'on vinguéssim."

Anar al contingut