Nova York

Zapatero demana noves regles més transparents en el sistema financer internacional

El president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit aquesta tarda en una roda de premsa a la seu de les Nacions Unides de Nova York que "és urgent que es demani als països desenvolupats unes noves regles en el sistema financer internacional". Unes regles, ha afegit, que siguin més "transparents" i garantides pel Fons Monetari Internacional per evitar turbulències com les que viu ara l'economia. Rodríguez Zapatero ha destacat també que cal donar suport a la decisió de George Bush d'intervenir per rescatar els mercats financers, entenent que és una situació excepcional. A preguntes dels periodistes, Zapatero ha reiterat que a Espanya "tenim un sistema financer molt sòlid", un dels més sòlids del món.

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero continua la seva estada a Nova York, on ha intervingut en l'Assemblea General de l'ONU i ha demant una moratòria contra la pena de mort. Unes hores abans, el president espanyol he fet una roda de premsa a la seu de les Nacions Unides.

El president espanyol també ha parlat dels Objectius del Mil·leni. Ha recordat que el 2015 hi ha el compromís de reduir la pobresa extrema a la meitat. Zapatero ha dit que "estem a meitat del camí i hem d'arribar a la meta", i ha afegit que Espanya és el país que ha incrementat més l'ajuda per lluitar contra la pobresa. Ha anunciat també que, el 2012, l'Estat arribarà a destinar el 0,7% del PIB a l'ajuda internacional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut