Nova York

Zapatero demana als partits catalans que instin els ciutadans a respectar les institucions

El president del govern espanyol s'ha pronunciat per primera vegada sobre la crema de fotografies del rei. Des de Nova York, on assisteix a l'Assemblea General de l'ONU, José Luis Rodríguez Zapatero ha fet una crida als partits polítics catalans. Els ha instat a fer arribar a la ciutadania la necessitat de respectar les institucions. Pel president espanyol, les formacions catalanes han de contribuir a "fer un missatge essencial" de "respecte a la vida pública". "Aquesta és la crida que vull fer a aquells que es manifesten o a aquells que expressen les seves conviccions polítiques o ideològiques. Que ho facin respectant i que es respecti la llei", ha dit Zapatero.

Actualitzat

"Tothom es pot manifestar", ha dit Zapatero, i tothom pot "exercir la llibertat d'expressió sense traspassar el límit d'allò ofensiu", ha remarcat el cap del govern central. Això sí, el cap de l'executiu ha expressat el seu desig que "tots els grups polítics a Catalunya" traslladin aquest missatge a aquells que "facin actuacions que no suposen defensar cap idea". "Quan es fan d'aquesta manera es perd molta raó", ha subratllat el president espanyol.

D'altra banda, Rodríguez Zapatero també ha parlat de les afirmacions de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que ha assegurat que Zapatero "va afegir una condició" després d'acordar el nou Estatut al Congrés, una condició que suposava la dimissió de Maragall un cop fos aprovat el text.

Zapatero ha assegurat que no ha llegit aquestes afirmacions de Maragall, per la qual cosa ha evitat pronunciar-se sobre el fons de la qüestió. Això sí, ha afirmat que "el trucaré per veure si és així el que diu".

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut