Madrid

Zapatero defensa la proposta de reforma laboral del govern i assegura que ajudarà a crear ocupació

El govern espanyol respon a les crítiques dels sindicats per la proposta de reforma laboral que ha posat sobre la taula. El president José Luis Rodríguez Zapatero assegura que és substancial i equilibrada. A més, es mostra convençut que ajudarà a crear ocupació i a augmentar la confiança en l'economia espanyola. Els sindicats hi discrepen i no descarten convocar una vaga general si no es rectifica el document. La reforma permet rebaixar la indemnització per acomiadament a 20 dies si l'empresa té pèrdues.

Actualitzat
El govern espanyol manté la seva proposta de reforma laboral, tot i que els sindicats amenacen amb una vaga general si no es rectifica. El president del govern espanyol ha defensat el document presentat per l'executiu. José Luis Rodríguez Zapatero assegura que és una reforma "substancial i equilibrada" que afavorirà l'ocupació.

Zapatero assegura que la proposta s'ha concretat en un document "molt elaborat" que és fruit de "molt de treball i diàleg" amb els agents socials i que beneficia tant empresaris com treballadors. De fet, el govern continua decidit a aprovar la reforma per decret en el Consell de Ministres del 16 de juny.

El president del govern argumenta que la proposta encara els canvis "més importants" del mercat laboral, ja que aposta al mateix temps pels treballadors, que només han conegut "l'horitzó de la precarietat", i per l'increment de la flexibilitat en les empreses quan les circumstàncies són "difícils". A més, diu, afavoreix la mobilitat en el mercat laboral amb la incorporació del model austríac, que preveu la creació d'un fons de capitalització per al treballador.

Zapatero diu que respecta l'opinió de sindicats i empresaris però assegura que hi havia "una profunda anomalia en la llei" perquè amb la crisi la majoria d'acomiadaments eren per motius disciplinaris, quan realment responien a causes econòmiques.

L'executiu espanyol veu molts beneficis en aquesta reforma però admet que la llei, per si sola, no produirà nous llocs de treball, tot i que, segons Zapatero, ajudarà a crear ocupació, fomentar l'estabilitat i a generar confiança en la capacitat de creixement de l'Estat a mitjà termini.

Després dels problemes en el diàleg social, ara toca negociar políticament. Zapatero reconeix que cal un esforç de "diàleg parlamentari" perquè la reforma tingui el "major suport possible" en el Congrés dels Diputats.

Els sindicats acusen el govern espanyol de cedir als interessos de la patronal. Zapatero ha defensat la seva postura en una trobada amb el president palestí, Mahmud Abbas, a La Moncloa.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut