Nova York

Zapatero, Brown i Lula demanen que es creï un organisme que supervisi els sistemes financers

El president del govern espanyol, José Luis Rodrígeuz Zapatero; el primer ministre britànic, Gordon Brown, i el president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, han unit esforços i aposten per la creació d'un "col·legi internacional" que supervisi i controli els sistemes financers. L'objectiu és que aquest organisme permeti lluitar contra crisis econòmiques com l'actual. Zapatero intervindrà avui en el debat de l'Assemblea General de l'ONU.

Actualitzat

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és a Nova York, on aquest dijous intervindrà a l'Assemblea General de les Nacions Unides. Als Estats Units, el cap de l'executiu espanyol ha estès la mà al govern nord-americà apostant per estrènyer els llaços entre els dos països i treballar conjuntament a l'Amèrica Llatina. Zapatero també ha tornat a reiterar el seu optimisme desenfrenat sobre l'actual situació econòmica.

Per fer front a la crisi, el president del govern espanyol ha proposat la creació d'un organisme que controli el mercat financer i permeti evitar situacions com l'actual. Zapatero patrocina la iniciativa juntament amb el primer ministre britànic, Gordon Brown, i el president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva. Brown i Zapatero, que es van reunir dimecres a Nova York, creuen que el control d'aquest sistema ha d'anar  a càrrec del Fons Monetari Internacional (FMI) i que s'ha de crear un col·legi internacional de supervisió dels mercats financers.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut