Madrid

Zapatero avisa que no revisarà "cada quatre dies" el model de finançament autonòmic

José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat que no revisarà l'actual model de solidaritat interterritorial espanyola. El president del govern espanyol assegura que el mantindrà amb independència de si Catalunya es pot endeutar o no. Zapatero ha contestat així a una pregunta del diputat d'ERC, Joan Ridao.

Actualitzat
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha advertit la Generalitat de Catalunya que haurà de complir el seu pla de reducció de dèficit i ha assegurat que no té cap intenció de canviar el model de finançament autonòmic: "El model de finançament autonòmic s'està aplicant i complint. L'actual model va ser pactat per tots i no el revisarem cada quatre dies per una conjuntura o una altra".

Zapatero ha respost en aquests termes el portaveu d'ERC, Joan Ridao, que en la seva pregunta a la sessió de control li ha demanat si pensa limitar la capacitat de despesa i endeutament de les comunitats. Ridao ha demanat a Zapatero que pagui a Catalunya el que "li deu" i ha advertit que si Catalunya s'enfonsa, Espanya s'enfonsarà amb ella.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut