Madrid

Zapatero assegura que no s'aturarà fins a detenir els culpables de la mort dels sis soldats espanyols al Líban

El cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat al costat del primer ministre libanès, Fuad Siniora, que el govern espanyol no s'aturarà fins a detenir els culpables de l'atemptat del passat diumenge al Líban, en el qual van morir sis militars del contingent espanyol de Nacions Unides. Zapatero ha rebut a Siniora al palau de La Moncloa, quatre dies després de l'atac que va costar la vida als sis militars integrats a la Finul, i ha remarcat la bona disposició del Líban per investigar els fets. Durant la reunió, Siniora ha agraït a Zapatero la reafirmació del seu compromís per seguir contribuint a la pau al país.

Actualitzat

Zapatero ha reunit Siniora, en una trobada que arriba després que el govern espanyol anunciés que enviarà al Líban més material per garantir la seguretat del contingent que hi ha desplaçat. És la primera mesura després de l'atemptat de diumenge, que va costar la vida a sis soldats. S'hi enviarà fins a set vehicles nous amb inhibidors de freqüència i trenta inhibidors més per instal·lar-los en els vehicles que ja són a la zona.

En aquest context, el primer ministre libanès, que ha viatjat a Espanya expressament des de París per entrevistar-se amb Zapatero, ha mostrat el seu agraïment per compromís espanyol i per la seva intenció de continuar al país en missió de pau.

Ahir Siniora, que va reconèixer que no tenia prou dades per confirmar l'autoria de l'atac, ja va declarar que l'atemptat havia suposat una "ofensa contra la comunitat internacional, contra la seguretat i l'estabilitat al Líban".

Per la seva banda, el president del govern espanyol va afirmar al ple del Congrés dels Diputats d'aquest dimecres que les forces armades "tenen els millors mitjans de seguretat que han tingut mai" en les missions a l'exterior. I és que el cap de l'executiu espanyol va haver de respondre al cap de l'oposició, Mariano Rajoy, i explicar quines mesures pensa adoptar l'executiu per incrementar la seguretat de la missió espanyola al Líban en vista de la situació generada per l'atemptat de diumenge passat. Zapatero va admetre, però, que s'ha pagat "un preu molt alt". Tanmateix, va deixar clar que "no s'alterarà el nostre compromís amb la pau al Pròxim Orient" i va assegurar que no s'adormirà per aconseguir que els culpables d'aquest atemptat assumeixin els seus actes i els paguin.

A més, el president va dir que quan els vehicles blindats estiguin dotats d’inhibidors Espanya "serà un dels pocs països del món" que tindrà "els millors mitjans de seguretat". També va retreure al PP que en la seva etapa a La Moncloa no pensés mai incorporar aquest sistema. "Vostès van ser vuit anys al govern, podien haver pensat una sola vegada en els inhibidors i en el que representaven", va dir el cap de l'executiu.

Per la seva banda, Rajoy va retreure al president espanyol que no s'hagi pronunciat oficialment sobre l'atemptat fins ara i va considerar "vergonyosa" la falta d'inhibidors de freqüència, que impedeixen que es puguin activar els explosius a distància.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut