El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en una imatge d'arxiu
Zapatero vol que les autoritats marroquines aclareixin l'incident amb els activistes.
Barcelona

Zapatero assegura que es reprendran tres de les cinc obres paralitzades a Catalunya

Durant la seva visita a Barcelona, Zapatero ha anunciat que tres de les cinc obres que Foment va anunciar que s'aturarien pel seu pla d'ajustament pressupostari, aviat es reprendran. Les dues obres a l'A-14, el tram entre Lleida i Rosselló i el de Rosselló a Almenar, es tornaran a contractar mitjançant una col·laboració publicoprivada. L'obra de l'A-27 es tornarà a treure a concurs amb càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Actualitzat
Zapatero ha fet l'anunci durant la conferència al fòrum Tribuna Barcelona. El president del govern espanyol ha defensat la inversió del govern a Catalunya i ha destacat que la mitjana d'inversió entre el 2009 i el 2012 serà "similar" a la del període entre 2005 i el 2008, que "era una època de bonança i creixement econòmic".

Zapatero ha recordat que Catalunya és "la primera comunitat en inversió executada per Foment", actualment de 5.500 milions d'euros. I ha destacat que un cop s'hagin reprès els tres contractes d'obres dels cinc inicialment aturats, només quedarà un 1,1% rescindit dels contractes vigents, quan la mitjana estatal és de l'1,61%.

Finalment ha fet referència a "l'eficaç ministre de Foment" i que tant ell com "el seu govern estan sempre oberts a escoltar".
Anar al contingut