Madrid

Zapatero assegura que els impostos no seran més alts que quan va arribar al govern

La sessió de control del Congrés dels Diputats ha tornat a tenir la pujada d'impostos, com ja es preveia, com a protagonista principal, i ha estat motiu, a més, d'un nou enfrontament entre el PSOE i el PP. El líder popular, Mariano Rajoy, ha acusat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'incomplir el programa electoral. Zapatero li ha respost que la pressió fiscal no superarà la que es van trobar en arribar al poder, després de governar el PP.

Actualitzat
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit en la necessitat de la pujada d'impostos per preservar la protecció social i aconseguir més drets. Ha estat en resposta a acusacions que li ha llançat l'oposició per aquesta decisió. Zapatero ha afirmat que governar suposa prendre decisions "a vegades més amables", però que en altres ocasions "exigeixen més compromís i responsabilitat".

Tot plegat ha estat en resposta a la pregunta del líder de l'oposició, Mariano Rajoy, sobre què havia canviat perquè decidís apujar els impostos 15.000 milions d'euros després d'haver promès no fer-ho. Zapatero li ha recordat al líder popular que quan va arribar al poder, la pressió fiscal era del 34,5% del PIB, mentre que ara és el 32,8%.

Les crítiques del diputat de CiU Josep Sánchez Llibre també han tingut com a blanc la reforma fiscal, que ha qualificat de "greu error", per generar llocs de treball. Sánchez Llibre ha afirmat que els ciutadans no volen pagar més impostos. Això, després que Zapatero assegurés aquest dimarts al Senat que la majoria d'espanyols accepten la pujada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut