Madrid

Zapatero afirma que "el PSC som nosaltres" en una conversa informal amb periodistes

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que el PSC i el PSOE "som el mateix". Ha estat durant una conversa amb periodistes a la tradicional copa de Nadal que ofereix La Moncloa. Zapatero, a més, ha minimitzat les amenaces dels socialistes catalans de canviar les relacions amb el PSOE, si no hi ha acord sobre finançament. Coincidint amb això, José Montilla l'ha avisat que la seva paciència té un límit. Tot plegat, quan els pressupostos generals estan a punt de tirar endavant. Aquest dijous el Congrés dels Diputats hi donarà llum verda amb el vot, precisament, del PSC.

Actualitzat
Finançament i pressupostos; pressupostos i finançament. Mentre que uns quedaran aprovats aquest dijous al Congrés dels Diputats, on els comptes de l'Estat arriben després d'haver estat rebutjats pel Senat, l'altre, l'acord de finançament, està encara en suspens. Els intents del president català, José Montilla, de pressionar el govern espanyol per accelerar les negociacions, no sembla que tinguin gaire efecte.

Aquest dimecres, Montilla assegurava des del Parlament que la paciència se li està acabant. Això, després d'haver anunciat aquesta setmana que els comptes de l'Estat rebrien el suport dels diputats del PSC, però que si l'acord de finançament no tirava endavant les relacions entre tots dos partits canviarien.

La resposta a aquesta amenaça, però, ha arribat en boca del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero: "Amenaces del PSC? Però si el PSC som nosaltres!". D'aquesta manera, en una conversa informal en periodistes en l'acte de celebració de Nadal que se celebra cada any a La Moncloa, el cap del PSOE va treure ferro a les pressions del PSC. Prèviament, a la sessió de control del Congrés, Zapatero ja havia demanat calma i havia tret importància a la data de l'acord per destacar el contingut com a prioritat del govern espanyol.

Enmig de tot plegat, el diputat del PSC i secretari general adjunt dels socialistes catalans al Congrés, Daniel Fernández, ha reconegut que encara estan lluny de tancar un acord amb el govern central. En una entrevista al programa "Els matins", de TV3, Fernández ha mostrat la seva confiança que es compleixi el termini que Zapatero li va donar a Montilla i que només si no existeix, decidiran com modificar les seves relacions amb el PSOE. Pel que fa al vot a favor dels pressupostos generals, Fernández ha afirmat que el PSC fa el que ha de fer: permetre que el país tingui uns pressupostos per tirar endavant la seva política.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut