Palma

Zapatero admet que hi haurà desacceleració econòmica

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, s'han reunit a Palma l'endemà que Merkel desitgés un gran èxit electoral al president del PP, Mariano Rajoy, en la 21a cimera hispanoalemanya. Els dos mandataris han analitzat conjuntament diversos aspectes de la política internacional, com el terrorisme o la conjuntura econòmica. El president espanyol ha reconegut, sobre la crisi dels mercats financers, que s'acosta una "certa desacceleració econòmica".

Actualitzat

El president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero ha participat a Mallorca en una cimera hispanoalemanya. La cancellera Angela Merkel i Zapatero s'han reunit amb l'economia i el medi ambient com a eixos de la trobada.

L'economia ha estat un dels temes principals de la cimera, que ha coincidit amb la publicació de les dades avançades de l'IPC, que reflecteixen un augment considerable dels preus. Zapatero ha admès que els preus continuaran alts fins al març, però ha insistit que es moderaran a finals d'any, en un context d'economia "sòlida".

Pel que fa a la crisi dels mercats financers, el president espanyol ha afirmat que la Unió Europea l'ha d'abordar d'una manera "molt decisiva" per ampliar la transparència i dotar-se d'una regulació "més ambiciosa" a l'hora de prevenir problemes en el sistema financer.

Segons la seva opinió, l'economia europea és "sòlida", però ha admès una "certa desacceleració econòmica" com a conseqüència dels problemes als mercats internacionals.

Dins de la normalitat

Qüestions econòmiques a banda, després de la cimera, que s'ha fet l'endemà que la cancellera alemanya desitgés al líder de l'oposició, Mariano Rajoy, molta sort en les eleccions generals espanyoles, els dos mandataris han emmarcat dins la normalitat el suport manifest de Merkel al líder del PP.

De fet, Merkel ha afirmat que se sent més a prop del PP pel que fa a polítiques familiars, de la mateixa manera que el cor de Zapatero "batega més" per la socialdemocràcia alemanya, cosa que, ha afegit, tots dos han d'acceptar.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut