YouTube engega "La vida en un dia", una iniciativa per aconseguir la pel·lícula col·lectiva més universal de la història.
YouTube engega "La vida en un dia", una iniciativa per aconseguir la pel·lícula col·lectiva més universal de la història.
Barcelona

YouTube organitza la pel·lícula col·lectiva més universal de la història amb la participació d'usuaris d'arreu del món

Amb el lema "Prepara la teva càmera, ensenya'ns un dia de la teva vida i forma part de la història", YouTube ha engegat un projecte per rodar la pel·lícula col·lectiva més universal de la història. Un projecte que compta amb la participació dels cineastes Ridley Scott i Kevin Macdonald, i que té com a principal objectiu recollir milers de vídeos d'usuaris d'arreu del món que continguin alguna seqüència de la seva vida per agrupar-los en un documental que portarà per títol "La vida en un dia". Tothom que vulgui participar en aquesta peculiar iniciativa ho pot fer a través del web http://www.youtube.com/lifeinaday.

Actualitzat
Un experiment cinematogràfic històric. Aquest és un dels principals reclams que YouTube ha fet servir per promocionar aquesta iniciativa. "La vida en un dia" és un projecte impulsat pel portal de vídeos que busca aconseguir la pel·lícula col·lectiva més universal de la història. Produïda pel director Ridley Scott, autor de pel·lícules tan conegudes com "Gladiator" i "Robin Hood", entre d'altres, i dirigida per Kevin Macdonald, la iniciativa espera aconseguir la participació de milers de persones d'arreu del món i ensenyar com es viu en l'actualitat en els diferents racons del planeta.

Tothom que ho vulgui pot participar en aquest particular projecte. Només cal tenir 13 anys o més i ganes de gravar una petita seqüència del propi dia a dia. A més, l'organització proporcionarà càmeres a tots aquells que no en tinguin per facilitar que totes les zones del món tinguin representació dins d'aquesta iniciativa. Les imatges s'han d'enregistrar al llarg d'aquest dissabte i els usuaris tindran fins el proper 31 de juliol per pujar-les al web http://www.youtube.com/lifeinaday i participar en el projecte.

Entre tots els vídeos rebuts, Scott i Macdonald en seleccionaran uns quants, que formaran part del documental final que portarà per títol "La vida en un dia". Els usuaris que siguin escollits no guanyaran cap premi en metàl·lic però sí que apareixeran com a codirectors en els crèdits del documental. A més, 20 d'ells podran assistir a la seva estrena que es farà al Festival de Sundance del 2011.

Aquesta no és la primera vegada que YouTube fa una crida a la participació global dels usuaris. El desembre del 2008 ja van convocar músics de tot el món per formar part de l'Orquestra Simfònica de YouTube, un projecte que va comptar amb la supervisió del músic xinès Tan Dun i que va aconseguir un èxit sense precedents arreu del món.

La iniciativa s'ha promocionat a través d'aquest vídeo:

Anar al contingut