Peter Gabriel, Yoko Ono, Hristo Stóitxkov i Sílvio Rodríguez (Reuters)
Peter Gabriel, Yoko Ono, Hristo Stóitxkov i Sílvio Rodríguez (Reuters)

Yoko Ono i Stóitxkov, entre els firmants del manifest a favor del dret a decidir

Els cantants Peter Gabriel i Silvio Rodríguez, o l'exfutbolista Éric Cantona, també s'han adherit al manifest perquè es deixi votar els catalans

RedaccióActualitzat

El manifest internacional a favor que els catalans puguin votar, "Let Catalans Vote" ("Deixin votar els catalans"), ja té 10 adhesions més des del mes de juny. Entre ells hi ha l'artista japonesa Yoko Ono, el cantautor anglès Peter Gabriel i el músic cubà Silvio Rodríguez. També hi ha els exfutbolistes Hristo Stóikov i Éric Cantona.

El manifest, l'encapçalen sis premis Nobel i fins ara el subscriuen una cinquantena de personalitats internacionals. Aquest any ja s'hi havien adherit l'activista Angela Davis, els Nobels de la Pau 1992, Rigoberta Menchú, i del 2015, Ahmed Galai, i l'actor Viggo Mortensen, entre altres.

El text que subscriuen aquestes personalitats reivindica que "la millor manera de resoldre les disputes internes legítimes és utilitzar les eines de la democràcia" i fa una crida al govern espanyol a treballar juntament amb les institucions catalanes perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar el seu futur polític.

Anar al contingut