Yebra

Yebra, primer municipi candidat a acollir el magatzem nuclear

Yebra ha decidit optar a acollir el magatzem nuclear. El ple municipal de Yebra, a Guadalajara, ha aprovat amb els cinc vots a favor dels regidors del PP i els dos en contra dels edils socialistes que el poble opti a acollir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears. Després del ple, els veïns contraris a aquesta instal·lació nuclear han proferit crits d'"alcalde dimissió" enmig d'un tumult que s'ha organitzat al saló de plens. El ple, tot i la tensió inicial, s'ha pogut celebrar després que el regidor Pedro Sánchez hagi amenaçat de celebrar-lo a porta tancada.

Actualitzat
L'alcalde del PP Pedro Santos ha convocat aquest ple extraordinari on s'ha decidit que el municipi es presenti per acollir el magatzem nuclear, malgrat que la direcció estatal dels populars ja va manifestar el seu rebuig a aquesta instal·lació.

El termini per presentar les candidatures per tenir aquest cementiri nuclear acaba el 31 de desembre, i una altra població que podria presentar-s'hi és Ascó, a la Ribera d'Ebre.

Les organitzacions ecologistes acusen el Ministeri d'Indústria de comprar els alcaldes perquè acceptin aquest magatzem de residus nuclears.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut