EUA

Yahoo rebutja l'oferta de 30.000 milions d'euros de Microsoft per comprar la companyia

El portal d'internet Yahoo ha rebutjat l'oferta de compra per 44.600 milions de dòlars (30.000 milions d'euros) que li havia llançat el gegant informàtic Microsoft. "El consell d'administració creu que la proposta de Microsoft infravalora Yahoo incloent la nostra marca global i la nostra audiència al món", ha dit la firma en un comunicat de premsa. També argumenta que no és l'oferta més adequada tenint en compte les "recents inversions fetes en plataformes d'anuncis i les perspectives de creixement". Microsoft ja ha considerat "desafortunada" la negativa del seu competidor.

Actualitzat
El comunicat de Yahoo assegura que "ha revisat curosament la proposta sol·licitada de Microsoft, i els assessors legals i financers han conclòs de manera unànime que no concorda amb els interessos de Yahoo i dels seus accionistes". Microsoft estava disposada a pagar 31 dòlars per acció, amb un increment del 62% sobre la cotització dels títols d'aquest motor de cerca. Tot i així, els directius de Yahoo no semblen disposats a vendre per sota dels 40 euros, i consideren que el preu proposat per Microsoft no s'ajusta als seus nivells de liquiditat ni als seus guanys potencials, "ni tampoc a les inversions substancials consolidades".

Poc després d'aquest anunci, les accions de Yahoo cotitzaven al mercat tecnològic de Nasdaq a 29,83 dòlars, un 2,16% més que al tancament de divendres. En total, des que es va saber l'oferta de Microsort, els títols de Yahoo han pujat un 50%. Després del rebuig, les accions de Microsoft se situaven a 28,25 dòlars, amb una caiguda de l'1,09%. 

Microsoft ha considerat "desafortunat" el "no" de Yahoo i ha destacat que els 31 dòlars per acció "aporten valor als accionistes" de la companyia i és "el més beneficiós per a totes les parts".
Anar al contingut