La seu central de Yahoo a Sunnyvale, a Califòrnia (Reuters)
La seu central de Yahoo a Sunnyvale, a Califòrnia (Reuters)
Los Angeles

Yahoo denuncia que li han robat informació de més de mil milions de comptes

L'empresa assenyala que es tracta d'un robatori d'informació diferent del que va denunciar el mes de setembre passat

Actualitzat

La companyia tecnològica Yahoo assegura que li han robat informació privada de "més de mil milions" de comptes i que no ha estat capaç d'identificar el responsable del pirateig. És la segona gran filtració que revela l'empresa en els darrers tres mesos però, en un comunicat, Yahoo assenyala que és diferent del robatori que va denunciar el mes de setembre passat, quan va anunciar que havia sofert la sostracció de dades privades de 500 milions d'usuaris.

La companyia creu que aquest atac el va efectuar una "tercera entitat no autoritzada" l'agost de 2013. Entre la informació que es podria haver robat hi hauria noms d'usuaris, adreces de correu electrònic, números de telèfon, dates de naixement, contrassenyes i preguntes i respostes de seguretat. No es creu, però, que els pirates hagin accedit a informació bancària dels usuaris.

En aquest sentit, Yahoo ha explicat que ha invalidat les preguntes i respostes de seguretat que no estaven encriptades perquè no es puguin fer servir per accedir a un compte. També està contactant amb els usuaris potencialment afectats per emplaçar-los a canviar la seva contrassenya.

Anar al contingut