Més d'un centenar de dones apareixen al vídeo d'Algodonales per reclamar carrers amb noms de dona (@ayuntaminetoalgodonales)
Més d'un centenar de dones apareixen al vídeo d'Algodonales per reclamar carrers amb noms de dona (@ayuntaminetoalgodonales)
Cadis

"¿Y mi calle pa' cuándo?", la cançó feminista d'un poble d'Andalusia

Dones d'Algodonales, a Cadis, fan una versió d'"El anillo", de Jennifer López, per reclamar més carrers amb nom de dona

RedaccióActualitzat

Que hi ha molts més carrers amb noms d'home que de dona és una evidència. Ara, un ajuntament andalús, el d'Algodonales, a Cadis, ha trobat una forma curiosa de denunciar-ho. Un centenar de dones del municipi han versionat la cançó de Jennifer López "El anillo" i ha canviat la tornada, que es pregunta "¿El anillo pa' cuando?", per "¿Y mi calle pa' cuando?".

 

 

L'Àrea de Cultura i de la Dona del consistori han promogut el vídeo per reivindicar espais públics amb noms de dones que han fet història, entre les quals cita Rosalía de Castro, Eugenia de Montijo, Mariana Pineda o Juana la Loca. "Hi ha moltes dones que s'ho mereixen", afirmen.

A Andalusia ja hi ha hagut iniciatives perquè hi hagi més persones il·lustres femenins al nomenclàtor, com #merezcounacalle, un projecte sorgit de les aules d'un institut i que fa propostes als ajuntaments.

Notícia relacionada: Només un 7% dels referents dels llibres de text d'ESO són dones

Aquí, l'Institut Català de les Dones disposa d'un cercador de carrers amb noms de dona, un mapa interactiu que permet no només buscar-ne, sinó afegir-n'hi de nous o buscar informació sobre la dona en qüestió.

 


El 8 de març passat, un de les accions de reivindicació del moviment feminista va ser canviar noms de carrers per feminitzar-los.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeIgualtat de gènere
Anar al contingut